Loopbaanadvisering & begeleiding

Het gebeurt vaak dat een werknemer na een aantal jaren vastloopt in een functie. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging, wil zich verder ontwikkelen of vindt de functie te zwaar worden. Dit heeft dan tot gevolg dat de werknemer niet meer optimaal functioneert, minder productief wordt of zelfs ziek wordt.

Loopbaanadvisering

Als uit een assessment of uit gesprekken blijkt dat een werknemer niet op de juiste plek zit, zal de werkgever worden geadviseerd over mogelijke stappen die genomen kunnen worden. Denk aan doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf of, op gelijk niveau, een andere functie. Soms is het volgen van een cursus of opleiding nodig om het functioneren te verbeteren. Ook kan blijken dat de werknemer niet (meer) binnen de bedrijfsstructuur past. In dit geval zal ons advies zijn buiten het bedrijf te kijken naar mogelijkheden (outplacement).

Loopbaanbegeleiding

Meestal weet de werknemer niet direct goed wat hij dan mist in de functie of wat hij wil. Hierin biedt een loopbaanbegeleiding uitkomst. Door het afnemen van verschillende tests en het voeren van gesprekken, wordt duidelijk waar wensen en mogelijkheden liggen. Deze mogelijkheden kunnen bij dezelfde werkgever aanwezig zijn, maar ook buiten het bedrijf liggen. Samen met de medewerker worden vervolgens realistische doelen gesteld en worden vervolgstappen gezet om deze doelen te bereiken. De aandacht ligt vooral op de volgende gebieden: wie ben ik, waar sta ik en waar wil ik naar toe?

Uiteraard wordt de werkgever in het gehele proces betrokken.